ΔΤ Περί ανάπτυξης 2.0 (συνέχεια)

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 10/9/24
Ώρα:               15:00

Περί ανάπτυξης 2.0 (συνέχεια)

Στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε διάφορα μέτρα με τίτλο Ανάπτυξη και Καινοτομία.
Την επομένη ημέρα άρχισε και η διαφήμιση με αναρτήσεις παντού.
Ταυτόχρονα ο πιστός στρατός κυβερνητικής ενημέρωσης που πήρε την διαταγή φρόντισε να διαδώσει τα μηνύματα. Από κοντά και τα γνωστά (και άγνωστα τρολς) που δίνουν την μάχη της βρωμιάς και την μούχλας των υπογείων προσπαθούν να κάνουν viral τις “ειδήσεις”.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ απαλλαγμένη από δουλειές, συμφωνίες, τακτικισμούς και παραγοντισμούς συνεχίζει να κάνει κριτική στα κακώς κείμενα και να προτείνει λύσεις με μοναδική κατεύθυνση την ευημερία των πολιτών.
Γι αυτό προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τα “μέτρα”, ένα προς ένα.
Το μέτρο αξιολόγησης είναι:
α) εάν μπορούν να χαρακτηριστούν μέτρα ανάπτυξης ή απλά παραμένουν ενέργειες χαμηλής υποβοήθησης
β) εάν μπορούν από πλευράς έντασης να αλλάξουν κάτι και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης ή και καινοτομίας

1. Χορήγηση άδειας παραμονής Golden Visa για επένδυση σε νεοφυείς επιχειρήσεις
Προφανώς αφορά σε ξένες επιχειρήσεις που θα τους ζητάμε να επενδύσουν σε ελληνικές εταιρίες με αντάλλαγμα, Golden Visa. Βεβαίως το μέτρο αυτό προϋπήρχε με παρόμοιο τρόπο και είχε ελάχιστα αποτελέσματα, διότι η γραφειοκρατία είναι τερατώδης και οι εμπλεκόμενοι πολλοί. Προφανέστατα δε, δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο ανάπτυξης.

2. Εκστρατεία μείωσης της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25%
Προσοχή εδώ. Ο πρωθυπουργός μιλάει για “Εκστρατεία” και όχι για απτά μέτρα και ενέργειες.
Γνωρίζοντας τα έργα και ημέρες του, κρίνουμε ότι εννοεί “θα κάνουμε Διαφήμιση”, για να δείξει κιόλας ότι κάτι κάνει.

3. -5% στο Τέλος ΣΤΑΘΕΡΗΣ τηλεφωνίας
Η χώρα έχει το ακριβότερο Internet στην Ευρώπη και εξαιρετικά χαμηλή ποιότητα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Θεωρεί ότι μειώνοντας το τέλος σταθερής (!!!) κατά 5%, θα συμβάλει στην Ανάπτυξη της χώρας;

4. Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο
Είναι το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί μοχλός ανάπτυξης, αρκεί να μην ακολουθήσει τους απαράδεκτους τρόπους διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων των Τραπεζών. Έως τώρα η εμπειρία δείχνει ότι τα ουσιαστικά δάνεια παρέχονται κυρίως προς φίλους ή πολύ φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες.

5. Κατάργηση Τέλους Χαρτοσήμου
Ευτυχώς που μας το θύμισε ο πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι γιατί υπήρχε;
Είναι γελοίο να θεωρηθεί μέτρο ανάπτυξης…

6. Κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές
Ο πρωθυπουργός προτρέπει να κλείσουν οι μικρές και μεσαίες εταιρίες και να ενσωματωθούν στις μεγάλες -που είναι συνήθως πολυεθνικές. Εκτιμά ότι τα ολιγοπώλια φέρνουν ανταγωνιστικότερες τιμές για τους καταναλωτές -κάτι που έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι δεν συμβαίνει. Επίσης ότι το να είναι όλοι υπάλληλοι είναι κάτι καλύτερο, τουλάχιστον σε σχέση με την τωρινή κατάσταση.

5+ χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ελλάδας είναι από τους χειρότερους της ΕΕ.
Μία αδίστακτη παρέα που έμαθε τα οικονομικά στα ακριβά ξένα πανεπιστήμια, έρχεται να αποδείξει ότι είναι ανίκανη διαχειριστεί τις τύχες των Ελλήνων πολιτών.
Βάπτισαν “μέτρα ανάπτυξης”, τις ολίγιστες και ελάσσονος σημασίας ενέργειες, όχι γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι καλύτερο αλλά διότι πιστεύουν στην αγορά του μεγέθους και κατανοούν την υποτελή διασύνδεση με τις ξένες οικονομίες όπου τα χρήματα και οι φόροι των Ελλήνων καταλήγουν, ως “μοντέρνα επιταγή της παγκόσμιας οικονομίας”.

Για την κυβέρνηση “ελεύθερη αγορά” σημαίνει ολιγαρχία, ελεύθερες, ασύδοτες, ανεξέλεγκτες εταιρίες που πλουτίζουν και αυτό δεν φέρνει «ανάπτυξη», όπως και η μείωση του τέλους χαρτοσήμου…

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη μόνο από μεταρρυθμίσεις, αλλά από δομικές αλλαγές προκειμένου να ξεπεράσει την διαρκή κρίση στη οποία βρίσκεται, με άμεση αντικατάσταση του οικονομικού μοντέλου. Το κράτος απαιτείται να έχει ως κέντρο την ευημερία των πολιτών και όχι των κερδοσκόπων, συνεπώς επιβάλλεται να υιοθετήσει -οικονομικά, νομοθετικά, φοροτεχνικά- πρόνοιες για την προστασία των εισοδημάτων, της εργασίας και της ασφάλισης.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Θέσεις για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: https://www.prasini-aristera.gr/paragogiki-anasigkrotisi-tis-elladas-2/

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option