Απόφασης Πολιτικής Επιτροπής – Συνεδρίαση 20/4/22

Απόφασης Πολιτικής Επιτροπής
Συνεδρίαση 20/4/22

Ημερομηνία:  30/4/22
Ώρα:                 14:00


Η Ελλάδα -όπως και ολόκληρος ο πλανήτης- έχει μπει σε μία καινούργια περίοδο που με την  πανδημία και τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο να έχουν δημιουργήσει μία εντελώς νέα πραγματικότητα.
Το κυρίαρχο στοιχείο που απασχολεί τους πολίτες είναι η καθημερινότητά τους και τα αποτελέσματα του αδικαιολόγητου πληθωρισμού, που δίνει περιθώρια για ανεξέλεγκτα επίπεδα κερδοσκοπίας σε βάρος τους.
Σήμερα, η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο στοιχείο που θα επηρεάσει τα πολιτικά δρώμενα στην χώρα μας.

1.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες της και να παρουσιάζει σχεδόν ως φυσιολογικό γεγονός, την ακρίβεια και τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολίτων. Πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και εκτιμούμε ότι είναι ανήμπορη να διαχειριστεί τα αποτελέσματα που προέρχονται (και) από τον πόλεμο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει να μην έχει εναλλακτικό σχέδιο για την δημιουργία υποδομών (θεσμικών, νομικών, τεχνικών κλπ) που θα θωρακίσουν την χώρα και τους πολίτες στο μέλλον.

Η χώρα ακροβατεί ανάμεσα σε αυτή την αποτυχημένη, επικίνδυνη κυβέρνηση και στην  αμήχανη αντιπολίτευση που αδυνατεί να προσφέρει όραμα και λύσεις.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί απειλούνται και παραβιάζονται ενώσω το πολιτικό σύστημα παραπαίει, αδυνατώντας να πείσει ένα σημαντικό τμήμα του λαού ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή δημοκρατική πλειοψηφία που θα ενεργοποιήσει τη χειμαζόμενη και αδρανούσα ελληνική κοινωνία.
Η φθορά δε και η αδυναμία των δημοκρατικών μας θεσμών να ανταποκριθούν στο ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό περιβάλλον είναι ολοφάνερη.

2.
Τo 2ο σημαντικό γεγονός που εντοπίζουμε είναι ο ίδιος ο πόλεμος.
Σε έναν ραγδαία αναπροσαρμοζόμενο κόσμο, με αντιτιθέμενους πόλους ισχύος, υπερεθνικές εξουσίες και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και συμφέροντα, η Εξωτερική Πολιτική της Ελλάδας μετατράπηκε από παθητική, σε άβουλη και υποτελή.
Το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται ως απερίσκεπτος προπέτης, να υιοθετεί και να εφαρμόζει τις πολιτικές επιταγές άλλων δυνάμεων (Γερμανίας, ΗΠΑ, Γαλλίας) και άβουλα να μετατρέπεται σε πολιτική μαριονέτα, νομίζοντας ότι συμμετέχει στις εξελίξεις.

Η λογική της ΕΕ για “το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους και τις κοινωνίες” την αναδεικνύει σε συμμέτοχο αυτής της κατάστασης και μάλιστα σχεδόν αρωγό (έμμεσα ή άμεσα) σε πολλές από αυτές.
Οι καταστάσεις που συνεχίζουμε να βιώνουμε όπως η ακρίβεια, η μείωση των δικαιωμάτων, η έλλειψη δημοκρατίας, οι επεμβάσεις στους θεσμούς, οι κοινωνικές αδικίες είναι βασικές παράμετροι που βοηθούν στην ανάπτυξη εθνικιστικών αντιλήψεων.
Η ΕΕ (που έστω και καθυστερημένα προσπαθεί να βοηθήσει τους Ουκρανούς), φέρει κύρια ευθύνη για τον πόλεμο, δεδομένου ότι καμία συμφωνία που εδώ και 20 χρόνια έχει υπογραφεί, δεν έχει εφαρμοστεί.

Ο πόλεμος καταστρέφει τους πολίτες και τις κοινωνίες, τον Λαό εν γένει.
Άρα κινδυνεύουμε όλοι πια. 

Η Ειρήνη δεν είναι ποτέ δεδομένη και κλυδωνίζεται (ή και σταματάει) όταν αλλοιώνονται και παραβιάζονται οι αξίες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Η αντίληψή μας για περισσότερη Αλληλεγγύη προς τους Λαούς και Διεθνισμό, πρέπει να συντονίζεται με τις αντίστοιχες των ανεξάρτητων και αυτόνομων κινημάτων Ειρήνης, που απαιτείται να πολλαπλασιαστούν και αυτό θα γίνει με την ενεργή συμμετοχή όλων μας.

3.
Το 3ο θέμα που απασχολεί την κοινωνία είναι το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί από το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του και αφορά στην ανυπαρξία προοπτικής για το μέλλον των πολιτών, γεγονός που άμεσα προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια και απογοήτευση.
Παιχνίδια εξουσίας, τακτικισμοί και επικοινωνιακές κινήσεις. Το κράτος αποτελεί μια αρχή ξένη και απόμακρη.
Η κυβέρνηση θεωρεί -όπως και η προηγούμενη- το κράτος ως λάφυρο, απομυζώντας το και διοικώντας με τρόπο ιδιοτελή.
Οι συνεχείς καταστροφές που προκύπτουν αποτελούν το νομοτελειακό αποτέλεσμα των πολιτικών αντιλήψεων για τα θέματα οργάνωσης της κοινωνίας και του κράτους, αλλά και μη σεβασμού των θεσμών και της δικαιοσύνης.
Νοσηρές, αδιέξοδες, άνισες, ανεύθυνες, νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που
υποστηρίζουν τους λίγους και τα συμφέροντά τους, βάζοντας στην ζυγαριά την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Άμεσα πρέπει να υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα συζητήσουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και θα δομήσουν ένα ρεαλιστικό και σύγχρονο σχέδιο για την Παραγωγικής Ανασυγκρότηση της χώρας.

Θα εξασφαλίσουν δηλαδή έναν συνολικό Στρατηγικό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό για το μέλλον της Οικονομίας μας, με κύριες αιχμές τις προτάσεις για την Ενέργεια και την αειφόρο επάρκειά της και για την ανάπτυξη της Βιομηχανία μας. Είναι ώριμες οι συνθήκες για να αλλάξουν οι ολιγοπωλιακές δομές ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και να αντικατασταθούν από περισσότερους ανεξάρτητους αυτόνομους παραγωγούς (Δημοκρατία στην παραγωγή Ενέργειας).

Στόχος η Ελλάδα να αποκτήσει ένα πλάνο που θα οδηγήσει σε σχετική αυτάρκεια, τέτοιο που η Εθνική Ανεξαρτησία να μπορεί να είναι ουσιαστική και όχι τυπική.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το γερασμένο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αναζωογονηθεί.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά, ώστε νέες πολιτικές δυνάμεις που τις ενώνει η πίστη για Κοινωνική και Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη και για Δημοκρατία σε όλους τους τομείς, να συνεργαστούν και να συντονίσουν τις δυνάμεις και δράσεις, απέναντι στο Παλαιό πολιτικό σύστημα.
Οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν «ο άνθρωπος να είναι πάνω από τα κέρδη» και διεκδικούν συνθήκες Ισοτιμίας στην κοινωνία και Ειρήνη, επιβάλλεται να συνεργαστούν προς όφελος όλων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δουλεύει την συνεργασία αυτών των δυνάμεων με στόχο την εξαφάνιση του δικομματισμού και των πρακτικών του, που ως όφελος έχει την προσωπική/ιδιοτελή ανέλιξη των στελεχών που τον ευαγγελίζονται.

Πολιτική Επιτροπή
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option